Menu

Pidä nämä netiketin säännöt mielessäsi, kun pelaat rahapelejä netissä


Vaikka et olekaan suorassa vuorovaikutuksessa fyysisten ihmisten kanssa pelatessasi uhkapelejä netissä, se ei tarkoita sitä, etteikö ruudun toisella puolella olevia henkilöitä tulisi ottaa huomioon. Jokainen kanssapelaaja on oikea, elävä henkilö siinä missä sinäkin. Kaikenlaisessa toisten kanssa tapahtuvassa vuorovaikutuksessa on tärkeää noudattaa tiettyjä sosiaalisia etikettejä asianmukaisesti. Uhkapelaaminen netissä ei ole mikään poikkeus tähän, sillä tietynlaista käytöstä on aina syytä välttää ja toisenlaista käytöstä puolestaan noudatettava aina.

Alla on esitetty muutamia tärkeitä ohjeita sille, miten pelipöydissä tulisi käyttäytyä netissä.

Älä loukkaa muita

Pelaat rahapelejä netissä muiden ihmisten kanssa, jotka ovat tulleet tekemään samaa kuin sinä: voittamaan ja pitämään hauskaa. Muista tämä ja vältä olemasta tyly tai ilkeä muita kohtaan. Älä kritisoi toisten pelaajien pelityyliä tai nosta esiin jokaista mahdollisia virhettä, jonka he sinun mielestäsi tekevät. Jos peli-istunnosta on vaikeaa nauttia sen takia, että pöydässä istuu kokematon aloittelija, klikkaa tiesi yksinkertaisesti toiseen pöytään. Älä loukkaa muita pelaajia ja vältä antamasta neuvoja, mikäli niitä ei pyydetä itse.

Tee ripeitä siirtoja

Useimmat pelaajat kokevat tuskallisen hitaasti pelaavat ärsyttäväksi pelipöydissä. Vältä olemasta itse tämä harmaita hiuksia tuottava tyyppi, joka venyttää jokaista siirtoa viime tippaan. Tämä onnistuu, kun keskityt peliin täysillä. Älä anna ajatusten lähteä harhailemaan pelipöydän ulkopuolelle ja kiinnitä huomiota mahdollisiin aikarajoituksiin, mikäli kyseiseen peliin on asetettu sellaisia. Jos olet uusi nettirahapelien maailmassa, siirtojen tekeminen voi olla hieman hitaampaa aluksi. Tämä on täysin luonnollista, eikä siinä ole mitään pahaa. Pyri kuitenkin kiristämään tahtia omien taitojesi kehittyessä.

Älä puhu luovutetuista korteista

Jos kerrot chatissa, mitä kortteja olet luovuttanut aiemmilla käsillä, paljastat muille pelaajille, mitkä kortit ovat pois pelistä. Tämä voi pilata pelikokemuksen monelta, sillä se vie pois jännitystä. Lisäksi teet samalla karhunpalveluksen itsellesi, sillä tietojen paljastaminen tekee huijaamisesta huomattavasti helpompaa kokeneemmille pelaajille.

Käytä asiallista kieltä

Rivoudet ja kirosanat on syytä pitää pois peleistä, sillä ne voivat loukata muita vastapelaajia. Netissä tämä on erityisen tärkeää pitää mielessä, sillä tunteiden kuohahtaessa pelipöydissä netin tarjoama anonymiteetti tekee kirosanaliudan päästelemisestä helpompaa. Useimmat pelaajat toki osaavat käyttäytyä asiallisesti, mutta asiallisen kielen käytön merkitystä ei voi painottaa liikaa. Pelaaminen on yksinkertaisesti miellyttävämpää sellaisten pelaajien kanssa, jotka omistavat hyvät käytöstavat.

Älä pelaa yhteispeliä toisen pelaajan kanssa

Yhteispeli toisen pöydässä pelaavan henkilön kanssa ei ole laitonta, mutta se on huijausta ja siksi myös väärin. Jos haluat pysyä hyvissä väleissä nettikasinon kanssa sekä tulla tunnetuksi pelaajana, jonka kanssa muut pelaavat mielellään, unohda yhteispelaaminen heti ensi alkuun.

Lyhyesti tiivistettynä kaikkien pelaajien, jotka pelaavat uhkapelejä netissä, tulisi aktiivisesti pyrkiä käyttäytymään kohteliaasti ja ystävällisesti muita pelaajia kohtaan. Noudata näitä yllä esitettyjä sääntöjä, jotta kaikilla on hauskaa pelatessa.